Jak si správně vybrat, kdo vám vytvoří web?

08.07.2024, Václav Lang

Už víte, že pro svou firmu či osobní projekt budete potřebovat nové webové stránky. Možná už i víte, jak by měly vypadat a co by měly umět. Teď přichází další klíčová otázka: Kdo by vám měl váš web nebo webovou aplikaci vytvořit? Poradíme vám, na co se zaměřit, když si volíte, kdo implementuje vaše webové řešení.


Trh je přesycený firmami. Mnohé vám slibují i to, co neumí splnit. Nebo dodají slíbený produkt, který ale nefunguje tak, jak má. Anebo jen pokulhává prostá chemie mezi vámi. Všechny případné budoucí nedostatky je dobré odhalit ještě dřív, než ve vašem společném projektu utopíte čas, peníze i energii. 

Tým profesionálů sedící společně u stolu s notebooky, pracující na projektu.

Po čem byste se tedy měli pídit, když hledáte, komu zadat úkol, na kterém stojí a padá budoucnost vašeho podnikání či osobní značky?

Specializace dodavatele


Na trhu je řada týmů, které se věnují výrobě webových stránek a různých technologických řešení. Ač se to někomu může zdát jako jedna stejná parta lidí, pravdou je, že každá firma může mít zcela jinou specializaci.  

Proto se zaměřte na detail a zvolte takovou firmu, která je odborníkem právě na tvorbu takového řešení, jež pro svůj projekt hledáte.

Z jakého prostředí chcete web ovládat 


Řekněme, že už přesně víte, jak by vaše stránka měla vypadat a co by měla umět. Podle toho se zaměřte na systém, na kterém by měla běžet. Pokud nehledáte zrovna multinástrojovou profesionální platformu pro správu miliardové firmy, ale běžný víceúčelový systém pro správu osobních či firemních stránek, pak si vystačíte s některou z oblíbených CMS platforem, tedy platforem pro správu obsahu vašich stránek (co je CMS?)

Například v NITTINu rádi stavíme weby našich zákazníků na CMS Strapi. Myslíme si, že splňuje staré dobré pravidlo Hodně muziky za málo peněz. U Strapi neplatíte za používání, přitom ale máte k dispozici širokou škálu funkcí, které vám dovedeme na míru customizovat, případně rozšířit, tak abyste měli po ruce vše, co budete při správě svého webu potřebovat.  

Pokud už přece jenom pokukujete po profesionálním nástroji s funkcionalitami pro důmyslný marketing a precizní e-commerce, a nevadí vám za něj utratit nějakou tu korunu, pak doporučujeme DXP (rozdíl mezi CMS a DXP) platformy ve stylu těch od Kentica. Brněnská firma si díky svému nástroji vybudovala jméno po celém světě, kde ho používají tisíce spokojených zákazníku.  

NITTIN je hrdým partnerem Kentica a specializujeme se na implementaci webů na této platformě. Těší nás, že je skutečně multifunkční a vysoce schopná, pokud jde o profesionální správu webů pro velké podniky. Díky skvělým nástrojům pro personalizovaný marketing a obchod zaručí vaší firmě vše potřebné pro to, aby obstála v nabité konkurenci. A o tom, že Kentico doopravdy umíme, svědčí i čestné uznání za nejlepší obchodní web v soutěži Site of the Year 2023.  

A kdybyste si nevybrali ani z jednoho řešení a jste skuteční fajnšmekři se smyslem pro svůj vlastní styl, pak vždycky můžete sáhnout po unikátním řešení ušitém přímo vám na míru. I to jsme schopni pro vás realizovat.  

Zvolte si firmu, které můžete věřit 


Tvůrce webových stránek je stejně důležitý jako kterýkoli jiný dodavatel pro váš podnik. Proto je důležité zvolit si takového, kdo na vysoké úrovni realizuje právě vaše požadavky.  

Řiďte se referencemi od minulých zákazníků, projděte si případové studie realizovaných projektů a udělejte si sami obrázek, jestli se takový dodavatel hodí pro vaši zakázku.    

I naše případové studie si můžete prohlédnout a dozvědět se, na jakých projektech jsme pracovali a jak jsme postupovali.

Cena


Ať už jste začínající firma nebo zavedený podnik, cena bude patrně vždycky to, na co se budete při výběru vykonavatele s obezřetností dívat.  

U málokterého webového developera naleznete na stránkách konkrétní ceník služeb. Cena se totiž v těchto případech vždy odvíjí od konkrétního projektu, protože jejich variabilita je tak různá, jako je různorodý celý internet. Důvěryhodná a kvalitní společnost vám ale bude umět na základě popisu vašich požadavků přibližnou cenu nastínit.  

Berte ji ale vždy s rezervou, protože jen zřídka se stává, že by projekt cestou nenabral nějaké optimalizace požadavků. To vše s konečnou částkou ještě zahýbá. Mějte však na paměti také to, že žádná sleva nebývá zadarmo a že naopak ani to nejdražší nemusí automaticky představovat to nejkvalitnější. Řiďte se zejména poměrem cena/výkon a vezměte si na pomoc spolehlivé reference.  

Následný servis


Dříve se říkávalo, že nic není staršího než včerejší noviny. Dnes by se dalo toto úsloví analogicky převést na webové stránky. Bez stylového a funkčního webu už se byznys neobejde. A jelikož se internet a technologické trendy mílovými kroky vyvíjejí kupředu, je potřeba jít s dobou. Zjistěte si, jaký následný servis daná společnost nabízí, tak abyste měli jistotu, že její služby nekončí s předáním hotového webu, ale že se na ni budete moci spolehnout i s případnou podporou při poruchách, případně průběžným vylepšováním dle potřeby.  

Chemie


Vše výše uvedené se může skvěle protnout s vašimi požadavky, ale když nebude fungovat mezilidská chemie mezi vámi a dodavatelem, může to pohřbít vše ostatní. Jakmile vznikne první třenice, přeroste v zamrzlý konflikt a najednou se přestihnete, jak i drobné nešvary dopadají ve velkém na váš byznys. Těžko se totiž buduje úspěšný výsledek, když do sebe správně nezapadají základní stavební kameny.   

Proto si raději dopřejte čas, seznamte se s týmem, který má vaši zakázku realizovat, abyste měli jistotu, že svůj projekt svěřujete do správných rukou. Rozhodně se vám to do budoucna vyplatí.  

  

Zaměřte se na vývoj vašeho webu

Proč se svěřit odborníkům?


Obyčejné weby se základními funkcionalitami už dnes díky nejrůznějším šablonám a dostupným CMS systémům zvládne postavit takřka i laik. Ne vždy ale všechno, co se zdá tvůrci dostačující, skutečně odpovídá potřebám zvenčí. Zákaznické oko je neúprosné a má smysl pro detail, který amatérský kutil nemusí odhalit.  

Už jen proto je dobré obrátit se na profesionální firmu. Nejen, že vám dodá kvalitní řešení podle vašich představ, na které bude spoleh. Ale ještě na základě vlastních bohatých zkušeností přidá cenné rady a může vás vyvést z různých slepých uliček a navést vás i tam, kam by vás bývalo nenapadlo jít. 

V praktické rovině vám také obvykle nabídne celý balík řešení, jenž nespočívá jen v samotném vytvoření webu se všemi funkcionalitami, ale dovede ho například i vhodně otextovat, upravit design podle nejnovějších trendů, vybavit SEO náležitostmi, aby se vaše stránky zobrazovaly ve vyhledávačích, dokonce i pomoci s brandingem či marketingovými vychytávkami.  

Pokud vám na výsledku skutečně záleží, vyplatí se svěřit se profesionálům. Ano, každý z nás si nakonec dovede z dřevotřísky stlouct něco, na co si budete moct postavit skleničku. Ale pokud chcete mít doma stůl, který něco vydrží a taky nějak vypadá, pak potřebujete kvalitní materiál a skvěle odvedenou práci profesionála. Podobně je to i v našem oboru.  

Proto se na nás neváhejte obrátit. Jsme NITTIN a vytvoříme pro vás takové webové řešení, které bude vyhovovat vám i vašim zákazníkům. Ať už jste jednotlivec či malá firma, nebo zavedený profesionál. Stačí si s námi jednoduše domluvit schůzku.

Hledáte partnera pro svůj projekt nebo máte nějakou otázku?

Napište nám, rádi se s vámi potkáme nebo vám zavoláme.

Kontaktní údaje

+420 777 725 675
obchod@nittin.cz
NITTIN s.r.o.
Branická 26/43
147 00 Praha 4
IČO: 06947743
DIČ: CZ06947743

Nastavení cookies

Tato stránka používá cookies.