NITTIN mezi nejlepšími weby roku 2023

13.06.2024, Václav Lang

Naše společnost má na kontě už pěknou řádku webů a aplikací pro nejrůznější klienty po celém světě. Teď se jeden z nich umístil v soutěži Site of the Year, pořádané platformou Kentico.


Kentico každoročně vyhlašuje žebříčky nejlepších webů vystavěných na jejich platformě. V roce 2023 získal NITTIN čestné uznání v kategorii Commerce. A to za skupinu webů pro předního amerického dodavatele paliv Dead River Company, jenž jsme vytvořili společně s Fuseideas.

Site of the year_logo

O co se v tomto projektu jednalo a s čím jsme se museli popasovat?



Zadání bylo redesignovat skupinu webů soustředících se kolem diskontních paliv a vystavět je na platformě Kentico 13.

To znamenalo od základů přestavět architekturu – nové UX, nový design, nový kód. To celé jsme přizpůsobovali všem aspektům online obchodu, tedy jak přilákat zákazníka, jak si udělá objednávku paliva, jak si bude spravovat svůj účet až po fakturaci.

Pavel Hess CO-FOUNDER, CEO NITTIN

V NITTIN jsme dlouhodobě odborníci právě na Kentico a jednou z našich specialit je migrace webů na současnou nejaktuálnější verzi Kentico Xperience 13. To jsme mohli uplatnit i při práci na tomto úkolu. Zadavatel měl totiž dobré zkušenosti s dosavadním mnohaletým fungováním právě na této platformě.

Měli dokonce takovou důvěru v Kentico, že se rozhodli přesunout část webu, ve které uživatel spravuje objednávky a platby, z vlastní platební platformy na Kentico

Pavel Hess CO-FOUNDER, CEO NITTIN

Výzva


Největší výzvou podle něj bylo zajištění, aby jeden kód posloužil v rámci vícero webů, s cílem ještě více škálovat v roce 2024 a dále. Potřebovali jsme umožnit správu uživatelských účtů na jednom místě, ale zároveň odděleně na různých webech. Také jsme potřebovali zmigrovat účty z předchozích systémů a dokončit registraci na nové platformě. To vyžadovalo velkou míru důsledného plánování, tak aby zákazníky tato migrace nijak neomezila.

Výsledek


Pozitivní výsledek se dostavil záhy. I když jsme zmíněné weby spustili teprve nedávno, v průběhu druhé poloviny roku 2023, už nyní můžeme říct, že vylepšené UX a další novinky zapříčinily, že lidé začali tyto weby více využívat. Přestože se jedná o poměrně konzervativní prostředí, kde jsou zákazníci často zvyklí vyřizovat své objednávky po telefonu nebo osobně, zaznamenali jsme v období po spuštění nárůst v internetových nákupech.


I takové milníky jako čestné uznání za tento projekt nám dělají radost a utvrzují nás v tom, že to, co děláme, děláme dobře. Hlavně je to však motivace pro to posouvat se ještě dál a zkvalitňovat naše služby. Ostatně na našem webu se můžete podívat, jaké další projekty máme za sebou.


Napište nám


Zaujal vás článek, chcete nám nechat vzkaz nebo se nás na něco zeptat? Ozvěte se nám, rádi se s vámi spojíme.

Hledáte partnera pro svůj projekt nebo máte nějakou otázku?

Napište nám, rádi se s vámi potkáme nebo vám zavoláme.

Kontaktní údaje

+420 777 725 675
obchod@nittin.cz
NITTIN s.r.o.
Branická 26/43
147 00 Praha 4
IČO: 06947743
DIČ: CZ06947743

Nastavení cookies

Tato stránka používá cookies.