Mám nápad. Co teď s ním?

24.04.2024, Václav Lang

Už víte, že by se vašemu byznysu hodila webová aplikace, případně celé stránky pro váš životní nápad, ale ne a ne si ujasnit, jak by to celé mělo vypadat? Pokud chcete něco podobného vyrobit, ale chybí vám jasný plán, co má být vlastně výsledkem, máme pro vás 5 kroků, pomocí kterých vytesáte z počáteční myšlenky precizní uchopitelné zadání.


Žádný projekt nevyrostl jen tak z ničeho (out of scratch), za všemi byla nějaká prvotní myšlenka, která se dál a dál formovala. Takže jestli máte zatím jen to a nevíte, jak udělat další krok, čtěte dále. S vaším vysněným webem či webovou aplikací vám rádi pomůžeme. Jsme NITTIN a stavíme weby pro velké firmy s globálním dosahem i pro jednotlivce. Naší specializací jsou platformy od Strapi a Kentica, ale nebráníme se ani custom realizacím. 

S vaším vysněným webem či webovou aplikací vám rádi pomůžeme. Jsme NITTIN a stavíme weby pro velké firmy s globálním dosahem i pro jednotlivce. Naší specializací jsou platformy od Strapi a Kentica, ale nebráníme se ani custom realizacím.

Osoba držící žárovku na pozadí oblačné oblohy, symbolizující inspiraci

K čemu a komu má web sloužit


Zeptejte se sami sebe, k čemu a komu by měl produkt sloužit. Má to být e-shop, prostřednictvím kterého budete prodávat své výrobky, nebo stránka, která přivede vaší firmě nové zákazníky? Případně webová aplikace, jež usnadní klientům užívání vašeho systému? 

Položte si ty nejjednodušší otázky a co nejjednodušeji je zodpovězte. Pro koho to dělám? Co tím chci dosáhnout? Na jaké publikum cílím? Jaký problém chci vyřešit? 

I když mohou tyto otázky znít jako klišé z učebnic salesu, při vývoji aplikace nebo webu hrají zásadní roli, a když za námi přijdete s neucelenou představou (a to je naprosto v pořádku!) dovede nám v mnohém napovědět, jakou cestou se vydat, abychom spolu s vámi našli to nejvhodnější řešení.

Inspirace u jiných webů a aplikací


Je to jako s tetováním: to, že ukážete tatérovi námět, který jste viděli u někoho jiného a který se vám líbí, ještě neznamená, že budete na kůži nosit tu stejnou ozdobu jako paní na Instagramu. Jde o to, že umělec bude mít širší představu o tom, co se vám líbí, na čem vám záleží, jaký styl preferujete. 

Podobně je to u nás v NITTINu. Uvítáme, když nám řeknete příklady stránek, aplikací či funkcí, které vás zaujaly. Díky tomu budeme moci navrhnout to pravé pro vás. 

Na internetu najdete řadu šablon webů či aplikací, z kterých můžete vycházet. Asi jako v katalozích u zmíněného tatéra. V neposlední řadě se můžete inspirovat i u projektů, za kterými jsme stáli my. (odkaz na projekty NITTIN)

Go crazy!


Je známým faktem, že lidé často inklinují k vytváření hrozivých scénářů. Stejně tak se často bojí jít ve svých myšlenkách za hranu poznaného. Přitom ty nejlepší nápady vzešly z bláznivých myšlenek a odvahy jít s nimi do světa. 

Pokud přemýšlíte nad novým webem nebo aplikací, mějte na paměti, že dnešní technologie už umí opravdu hodně (a my v NITTINu si dáváme záležet, abychom drželi krok s dobou). S trochou nadsázky se dá říct, že nic není nemožné. Ba naopak, u nás máme rádi výzvy. Ať už je to... (doplnit něco z případovek) 

Nebojte se proto za námi přijít s jakoukoli bláznivou myšlenkou. Společně s vámi vymyslíme, jak ji zrealizovat. 

Zároveň ale na základě svých zkušeností víme, kde nastavit přijatelnou mez, tak aby bujná fantazie nekolidovala s uživatelským zážitkem. Jde vám přece o to, aby se lidé u vás na webu nebo v aplikaci cítili dobře, že? A tak dohlédneme na to, aby web splňoval vaše představy, ale zároveň správně fungoval a vyhovoval uživatelům jak po technické, tak po designové stránce.

Máte nápad? Pište si


Tužka a papír je nejlepším přítelem kreativity. Často stačí někde se zavřít s těmito dvěma nástroji, dopřát si čas a nápady se jen pohrnou. Nemusíte hned přijít s dokonalým náčrtkem nové aplikace, stačí, když si zaznamenáte hesla, která vám při vymýšlení požadavků problesknou hlavou. Berte to jako základní brainstorming. 

Každá taková myšlena je pro nás hodnotná a pomůže nám při následném vymýšlení ideální varianty pro váš projekt.

Co dál s vaším byznysem?


Tajemstvím úspěchu je myšlení za roh. Sestavením webu či aplikace váš projekt nekončí, ale naopak začíná. Řada zejména začínajících byznysmenů přitom pohoří právě na tom, že vytvoří produkt, ale už nemají vymyšleno, kam dál. 

Proto se zamyslete i nad tím, jaká cesta bude následovat poté, co budete mít svůj web nebo appku hotovou. I to nám totiž pomůže v jeho vývoji: budeme vědět, k jakému cíli ho tvoříme, jakým nástrahám bude čelit, a tím jej uzpůsobíme tak, aby uživatelská zkušenost byla dlouhodobě co nejpřívětivější a nejefektivnější.

Ozvěte se nám


Máte nápad a potřebujete s ním pomoct? Chcete se poradit? Budeme potěšeni, když se nám ozvete a rádi s vámi vaše nápady a myšlenky zkonzultujeme. 

Hledáte partnera pro svůj projekt nebo máte nějakou otázku?

Napište nám, rádi se s vámi potkáme nebo vám zavoláme.

Kontaktní údaje

+420 777 725 675
obchod@nittin.cz
NITTIN s.r.o.
Branická 26/43
147 00 Praha 4
IČO: 06947743
DIČ: CZ06947743

Nastavení cookies

Tato stránka používá cookies.